Het Centrum voor Oost-Belgische Geschiedenis (ZOG) streeft ernaar zijn websites en toepassingen toegankelijk te maken. De verklaring inzake digitale toegankelijkheid is vereist door het decreet betreffende de individuele en openbare elektronische communicatie van de overheden van het Duitstalige gebied (wetgeving ter uitvoering van Richtlijn (EU) 2016/2102 van het Europees Parlement en de Raad).
Deze toegankelijkheidsverklaring is van toepassing op de website geschichte.be.
a) Staat van naleving
De website heeft een vereenvoudigde auditprocedure ondergaan door de bevoegde controle-instantie, waarbij de volgende WCAG 2.1 succescriteria (niveau AA) werden gecontroleerd
- 1.1 Niet-tekstuele inhoud
- 3.1 Info en relaties
- 4.3 Contrast
- 1.1 Toetsenbord
- 2.1 Timing aanpasbaar
- 2.2 Pauzeren, beëindigen, verbergen
- 4.1 Blokken omzeilen
- 4.2 Titel aan pagina toevoegen
- 4.7 Focus zichtbaar
- 1.1 Taal van de pagina
- 1.2 Taal van onderdelen
- 2.2 Bij invoer
- 1.1 Syntax analyse
- 1.2 Naam, rol, waarde
Op het moment van beoordeling voldoet deze website volledig aan deze criteria en wordt daarom beschouwd als gedeeltelijk in overeenstemming met de WCAG 2.1 succescriteria (niveau AA).
b) Opstellen van deze toegankelijkheidsverklaring
.
c) Niet-toegankelijke inhoud
Er kan geen uitspraak worden gedaan over de naleving van de niet-gecontroleerde criteria.
De documenten die beschikbaar zijn gesteld om te downloaden voldoen niet volledig aan de toegankelijkheidscriteria.
d) Voorgestelde alternatieven
Elke bezoeker van de website kan te allen tijde persoonlijk contact opnemen met het Centrum voor Oost-Belgische Geschiedenis (ZOG) op het nummer +32 (0)87/26 69 83 of per e-mail op info@geschichte.be om informatie te verkrijgen die niet online toegankelijk is voor deze bezoeker.
e) Feedback en contactgegevens
Vragen of opmerkingen over de toegankelijkheid van deze website kunt u mailen naar info@geschichte.be of schriftelijk sturen naar het Centrum voor Oost-Belgische Geschiedenis (ZOG).
Ons doel is om de artikels zo te schrijven dat ze ook begrijpelijk zijn voor bezoekers die niet of slechts oppervlakkig vertrouwd zijn met het onderwerp in kwestie. We nemen graag uw suggesties over als u vindt dat een artikel de over te brengen inhoud onnodig ingewikkeld maakt.
f) Handhavingsprocedure
Als u geen feedback ontvangt, kunt u zich met klachten over deze website en de tenuitvoerlegging van Richtlijn (EU) 2016/2102 van het Europees Parlement en de Raad wenden tot de bevoegde ombudsdienst:
Ombudsdienst van de Duitstalige Gemeenschap van België
Plein van het Parlement 1
4700 Eupen
beschwerde@dg-ombudsfrau.be
0800 987 59 (gratis)
g) Plannen voor verbetering
Vanwege het grote aantal pagina’s, modules, programma’s, enz. dat moet worden beheerd, kan volledige naleving van alle WCAG 2.1 succescriteria niet in één stap worden bereikt. De implementatie van Richtlijn (EU) 2016/2102 wordt daarom uitgevoerd door de bestaande foutmeldingen voortdurend te verbeteren.
Deze verklaring is opgesteld op 07 juni 2024.